CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Zei cu piele albasta : Krishna















Dwarka (Dvarka, Dwaraka, sau Dvaraka, este un oraș în statul Gujarat din India). Dwarka, de asemenea, este cunoscut sub numele de Dwarawati; în literatura de specialitate sanscrită este evaluat ca fiind unul dintre cele șapte cele mai vechi orașe din țară.
Orasul legendar al Dvaraka a fost locuința a Domnului Krishna.
Se crede că din cauza avarierea si distrugerea , Dvaraka s-a scufundat de șase ori și Dwarka modern este orașul al saptea construit în zonă. Conform legendei hinduse, Krishna zeul, a construit un oraș care a fost în cele din urmă distrus de creșterea nivelului mării. Acum, arheologi și scafandri Marinei indiene cauta unde sunt ruinele subacvatice, investigheaza la Dwarka de pe coasta de vest a Indiei, declarat a fi orașului lui Krișna. Eforturile lor, se speră, va rezolva dezbaterea despre vârsta și autenticitatea site-ului lângă templul Samudranaraya.
Scufundatorii au colectat probe de blocuri și care vor fi datate acum.

Savanți tradiționali hindusi si scripturile antice hinduse fac referire ca si cand locația a fi foarte veche, inițial construita cu mai multe mii de ani în urmă. Astfel de noțiuni sunt, desigur, vehement respinse de oamenii de stiinta , deși ei sunt dispuși să admită că există dovezi care indică o vârstă de 32000 ani.
Primele săpături arheologice de la Dwaraka s-au făcut de către Colegiul Deccan, și Departamentul de Arheologie, guvernul din Gujarat, în 1963, sub conducerea HD Sankalia. Acestea au arătat multe artefacte arheologice .




Marina (MAU), în comun de către Institutul Național de Oceanografie si arheologie din India, sub îndrumarea dr. Rao, un mare savant in arheologie marina au format o echipă compusa din experți exploratori subacvatici, scufundatori fotografi și arheologi, folosind tehnici moderne. Această echipă a desfășurat 12 expeditii archaeologice marine între 1983 din 1992 și articole și antichități au fost recuperate si aduse in Laboratorul de Cercetare fizică pentru datare.Aceste artefacte au fost găsite aparțind perioadei intre secolele 15 până la secolul 18 î.Hr.
În marea lui lucrare, The Lost City of Dwaraka, dr. Rao a dat detalii științifice ale acestor descoperiri și artifacte.
Intre 1983-1990, localitatea fortificata Dwaraka a fost descoperita, extinsa pe mai multe mile de la țărm. Localitatea a fost construită în șase sectore, urmand de-a lungul malurile unui râu. Fundație din bolovani din zidurile orașului dovedește că terenul a fost recuperat din mare. ASI a efectuat un al doilea tur de săpături în 1979 în temeiul SR Direction.
He Rao găsit o ceramica distinctă cunoscuta sub numele de obiecte lucioase roșii, care ar putea fi mult mai veche de 32000 ani .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro