CELOR CE SIMT BUCURIA DE A TRAI

0721 809 156 / 0766 311 076

duminică, 5 iulie 2015

Invizibil in spatiu

În premieră mondială, o studentă a descoperit nişte entităţi uriaşe, invizibile, care sunt în mişcare deasupra noastră.

Cleo Loi, o studentă de la Universitatea din Sydney, a descoperit existența unor „tuburi” de plasmă gigantice,invizibile și care se deplasează la sute de kilometri deasupraTerrei, potrivit publicației News. Descoperirea a fost privită inițial cu scepticism de către oamenii de știință din domeniul astrofizicii, dar Cleo Loi, în vârstă de 23 de ani, a dovedit că există cu adevărat acest fenomen neobișnuit.
Folosind un telescop radio din Australia de Vest, care poate observa spațiul în 3D, Cleo Loi a arătat că atmosfera Pământuluiîncorporează niște structuri tubulare deplasmă, cu forme ciudate. Complexul are mai multe straturi de „conducte”, care sunt create de către atmosfera ionizată de lumina Soarelui.
„De peste 60 de ani, oamenii de știință au crezut că aceste structuri există, dar, prin crearea imaginii lor în premieră, am oferit dovezilecă acestea există cu adevărat acolo”, a declarat Loi, care lucreaza la Centrul Australia Research Council of Excellence for All-sky Astrophysics (CAASTRO). „Am măsurat poziția lor, care este la aproximativ 600 de kilometri deasupra Pământului, în ionosfera superioară. Ele par să se continue în sus, în plasmasferă”, a explicat cercetătoarea.
Descoperirea a fost făcută atunci când Cleo Loi a folosit telescopul Murchison Widefield Array (MWA), pentru a cartografia mari regiuni ale spațiului, într-un nou mod. „Am constatat că modelele de ionizare din ionosferă sunt destul de bine structurate. Ele plutesc ca niște structuri tubulare și care sunt aliniate cu câmpul magnetic al Pământului. Ele se pot deplasa din proprie inițiativă”, a declarat Loi. Cercetătoarea a afirmat că aceste tuburi plasmatice ar putea denatura datele astronomice, în special sistemele de navigație prin satelit.
tuburi-de-plasma-deasupra-pamantului_384273
Aceasta descoperire poate duce la o reevaluare a gândirii noastre despre cum arată și cum se comportă galaxiile, stelele și norii de gaz, în spațiul cosmic.
Deși unii au fost sceptici la început, descoperirea studentei a fost validată și recunoscută pe plan internațional. Lucrarea sa a fost publicată în Geophysical Research Letters.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro